Tijd om op te laden – met 3 snelle tips

Trouwe lezers weten dat we in de zomer altijd zo’n 6 / 7 weken pauze nemen van het bloggen. Zo kunnen we bijladen, inspiratie opdoen en schetsen maken voor nieuwe blogs.Om jou nu direct te helpen, geef ik je 3 tips om snel bij te laden:

Tip 1: Pak even koffie

Ja duh, caffeïne, denk je misschien. Klopt, maar er is meer. Die caffeïne zit trouwens ook – in mindere mate – in thee, behalve in Rooibos. Natuurlijk kun je ook voor een energiedrankje gaan, maar dan meng je de cafeïne met een suikerboost en wordt je uiteindelijk weer duffer van. Minstens zo belangrijk als de caffeïne is het loopje naar de automaat. Je bloed gaat stromen en daar kikker je al van op. Bovendien voorkom je typische zit-klachten als je regelmatig even loopt.

Tip 2: Ga naar buiten

Buiten kun je prima lunchen, maar ook overleggen. Bij veel bedrijven is er wel een terras zodat je met meerdere mensen buiten kunt vergaderen – staand of aan een tafel. En een wandeling geeft een heel andere dynamiek aan een 1-op-1 gesprek. De setting is automatisch ongedwongen en dat maakt het gesprek vaak beter. Behalve frisse lucht, is er ruimschoots licht aanwezig en lucht en licht geven je energie. Plan B is om een raamplek te claimen…

Tip 3: Verhoog je snelheid

Het blijft verrassend dat je gewoon je snelheid kunt verhogen zonder al te veel inspanning. Dat geldt voor lezen, maar ook voor typen, werken en denken! Dus als je dreigt in te zakken, schakel een versnelling hoger. En omdat je sneller gaat, heb je sneller iets bereikt of af. En dat geeft je nóg een boost. Dit betekent niet dat je voortaan alleen maar in de ren-stand moet werken, deze tip is voor die momenten dat je een beetje begint te zuchten.

Hopelijk heb je er wat aan. Heb je zelf nog tips? Deel ze hieronder. Ik wens je een hele fijne zomer en zie je graag weer terug!