Woordspelen met kinderen

woordgrap-bear-with-us-en-dan-een-beer

 

Kinderen zijn dankbaar publiek voor grapjes. De lat ligt meestal nog niet zo hoog en als ze heel jong zijn dan begrijpen ze het concept van een mop nog niet altijd (de koe is bruin, hahahahahah). Tegelijkertijd kun je ze prima voor de gek houden door onzin te verkopen We eten vandaag kangoeroe of Gisteren was ik op de maan. Het is ook leuk om onzinnige zinnige antwoorden te geven op hun vragen.

-Hoe maak je pindakaas?

-Je neemt pinda en kaas en dat doe je bij elkaar.

-Neeeee!

Rijmen

Rijmen is altijd goed. Bok, Kok en Bal. Welke rijmt niet? Vanaf 4 jaar kun je dit spelen en ook als ze 6 zijn, vinden ze het nog leuk. En aan het eind kun je hen nog aan het denken zetten met Wat rijmt er op twaalf? 

Lange woorden

Wie kent het langste woord? Wie kan een nieuw lang woord verzinnen? Zebrastallendakpannen.

Woorden omkeren

Voor ons is lepel makkelijk, maar als je net kan lezen en schrijven, dan denk je misschien dat het lipul is. Geen punt, dat maakt het juist interessant. Gewoon met kok of pop beginnen en dan uitbouwen.

Woordspelingen

En gebruik ook vooral veel woordspelingen. Kinderen snappen ze vaak prima, maar echt zelf ermee aan de slag is iets anders. Doe dit vaak genoeg en je wordt op een dag zelf verrast. Zoonlief van 8 kwam gisteren met deze: ‘gadverdarmen’.